Beeldbank Foto's
 → 
 →  [Database nr. 007812]
 

 
 

Plaats pijltje van de muis op bovenstaande foto om aanvullende informatie te tonen
 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 007812
 
Titel : Uitstapje van het personeel van Veldwijk met verslag
Plaats : Ermelo
Buurtschap : Veldwijk
Adres (of locatie) :
Datering : 7 september 1932
Bijzonderheden : Uitstapje van het personeel van Veldwijk op 7 september 1932 met de V.A.D.-bus o.a. naar de NCRV in Hilversum. Derde rij van onderen, v.l.n.r. 4e persoon Marie van Wijngaarden. Zij begon in 1928 als 18-jarige aan de B-opleiding (psychiatrie) op Veldwijk. Ze werkte van 1928 tot en met 1942 in de instelling in Ermelo. Ze woonde intern boven het paviljoen. Bij haar schaarse vrije dagen destijds, fietste ze naar haar ouders in Andel (Land van Heusden en Altena) en weer terug naar Ermelo. Ze is geboren 2 februari 1910 in Andel, overleden 2 februari 1992 in Ermelo. Zie ook 7817 voor het graf van Marie van Wijngaarden.

UIT ONZE STICHTINGEN.
Veldwijk.
Op den len September l.l. werd de heer A. Strop alhier door velen geluk gewenscht met zijn 25 jarig verblijf op Veldwijk, daar 'het op dien dag 25 jaar geleden was, dat hij zijn functie als Administrateur op deze Stichting aanvaardde.
Woensdag 7 September was voor velen uit het personeel van Veldwijk een aangename dag. Een groep van ruim 30 personen, broeders en zusters ondernam per autobus een tocht naar Huizen en Hilversum om aldaar te bezichtigen den zender en de studio van onze Chr. Radiovereeniging.
Om half 8 vertrok men van het Hoofdgebouw der Stichting. Tijdens de heenreis had men nog het genoegen Hare Majesteit de Koningin te zien uitrijden van het Koninklijk paleis te Soestdijk naar Amsterdam Vandaar ging de reis der broeders en zusters naar de "Gooische Boer” te Bussum waar,
men kon gebruik maken van den speeltuin wat men ook gaarne deed. "Na zich wat verfrischt en vermaakt te hebben ging nu de reis verder naar Huizen en om drie uur bereikte men Hilversum, waar een bezoek werd gebracht aan de studio en waar een en ander met belangstelling werd bezichtigd. Onder geleide van een gids, kosteloos verstrekt door de N.C.R.V., werd Hilversum bezichtigd en na daarna een en ander gebruikt te hebben en in een speeltuin aldaar zich wat vermaakt te hebben vertrok men zeer voldaan huiswaarts, maar met den wensch en het voornemen een volgend jaar, zoo mogelijk, een dergelijke reis nog eens weer te organiseeren.
De broeders J. J. van Commenee, A. Eisen en K. C. Manden, die de regeling voor dezen tocht op zich hadden genomen, konden met voldoening op hun pogen terugzien en mochten den dank ontvangen van allen, die aan dezen toecht hadden mogen deelnemen, voor den aangenamen dag hun bereid."
 
Fotograaf : A. van Kolm Amsterdam
Collectienaam : Dick van Wijngaarden
Rubriek : Evenement
Subrubriek : Overig
Categorie : Foto: z/w
Achterkant afbeelding : Blanco
Coördinaten (Google) :
 

     

Wilt u reageren op bovenstaand foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 28 november 2019