Beeldbank Foto's
 → 
 →  [Database nr. 003256]
 


 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 003256
 
Titel : Restaurant theehuis Uddelermeer
Plaats : Ermelo
Buurtschap : De Beek
Adres (of locatie) : Uddelermeer 5
Datering :
Bijzonderheden : Het Uddelermeer is, als overblijfsel van de IJstijd, een merkwaardig fenomeen. Na de IJstijd ontdooiden grote stukken bevroren grond. Onder deze grond bevonden zich nog enorme ijsklompen in de bodem. Uit deze ijsklompen zijn het Uddelermeer en het Blekemeer ontstaan en daarmee restanten van de vorstheuvels uit de laatste IJstijd. Schapen wassen in het Uddelermeer was een eeuwenlange traditie.

Ook landelijk is het Uddelermeer bekend. Menig schoolreisje ging vroeger naar het Uddelermeer waar men zich prima vermaakte. Vele badgasten namen een duik in het Uddelermeer of vertoefden op het strandje. In de wintermaanden is het Uddelermeer bij voldoende vorst een uitgelezen plaats om heerlijk te schaatsen. Tegenwoordig grazen in het voorjaar en de zomermaanden weer schapen rond de oevers van het Uddelermeer. Het Uddelermeer is het hoogst gelegen natuurmeer in ons land (ongeveer 40 meter boven ANP)

Hunneschans

De Hunneschans is waarschijnlijk gebouwd als versterking in een tijd dat met name de Noormannen de Veluwe teisterden. Munten en scherven doen vermoeden dat de schans in de twaalfde en dertiende eeuw het meest intensief is gebruikt. Bij het Uddelermeer heeft de archeoloog J.H. Holwerda de restanten van een aantal nederzettingen onderzocht. Een aantal fraaie grafinventarissen werd blootgelegd bij het Uddelermeer.(Bron: restaurant Uddelermeer)
Op de voorgrond een MalleJan (bomenwagen)
 
Fotograaf : Egbert Kamp
Collectienaam : Egbert Kamp
Rubriek : Bebouwing
Subrubriek : Horeca
Categorie : Foto: kleur
Achterkant afbeelding : Blanco
Co÷rdinaten (Google) :
Bovenstaand beeld kan men zelf aanpassen (onder meer in- en uitzoomen).
Refresh de pagina (F5) om het oorspronkelijke beeld weer te verkrijgen.

Klik op het vierkantje rechtsboven om de afbeelding vergroot weer te geven.
 

Vorige object   Volgende object

Wilt u reageren op bovenstaand foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 
==BODY== Record aangepast: 10 februari 2017