Beeldbank Foto's
 → 
 →  [Database nr. 001140]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 001140
 
Titel : Middeleeuws feest
Plaats : Ermelo
Buurtschap :
Adres (of locatie) : Stationsstraat 17
Datering : 19 maart 2016
Bijzonderheden : Middeleeuws Feest 2016
Meer dan drieduizend mensen gingen terug in de tijd tijdens het Middeleeuws Feest op het Molenaarsplein in Ermelo. Dansend op de muziek van Datura en luisterend naar goochelaar Jannes, voor jong en oud was er veel te beleven.

Verschillende ambachtslieden legden uit hoe men in vroeger tijd gereedschap maakte en hoe men handwerkte. Veel kinderen namen deel aan Middeleeuwse spelletjes. Naast ringgooien en boogschieten werd er geschaakt en wie niet uitkeek kreeg een plek in het schavot. ,,We hebben vooral ingezet op de beleving,” vertelt Germa Greving, medeorganisator vanuit museum Het Pakhuis. ,,Weken lang zijn we druk geweest met vlaggen maken en schilden verven. Daar hebben we veel hulp bij gehad tijdens NL Doet.” Het is de derde keer dat museum Het Pakhuis dit evenement samen met de VVV Ermelo organiseert. ,,Het wordt steeds groter. Niet qua vierkante meters, want het Molenaarsplein is niet groter, maar qua inhoud.”

Armoede
Ook dronkaards mochten niet ontbreken op het feest. Deze periode in de geschiedenis kende immers veel armoede en ziekte. En drank stilde dan enigszins de pijn. Middeleeuwse drankjes waren zaterdag dan ook te proeven. Een kruidenbitter bij Gert Aschman, maar ook was er kandeel, een Middeleeuws kraamdrankje. Familieleden en goede vrienden die op kraamvisite kwamen, werden in vroeger dagen op deze drank getrakteerd.
(Bron Ermelo van Nu, Natalie Overkamp)
 
Fotograaf : Johan Ramon
Collectienaam :
Rubriek : Festiviteiten
Subrubriek : Dorpsfeest
Categorie :
Achterkant afbeelding : Video
Coördinaten (Google) :
Bovenstaand beeld kan men zelf aanpassen (onder meer in- en uitzoomen).
Refresh de pagina (F5) om het oorspronkelijke beeld weer te verkrijgen.

Klik op Google logo linksonder om afbeelding in nieuw venster te openen.
 

     

Wilt u reageren op bovenstaand foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 13 juni 2016